Hyr en lyxig tvåvåningssvit mitt i Visby

Priser

Lågsäsong

1 januari - 18 mars
29 mars - 30 april
1 november - 30 november

Rum 1 person: 1150
Rum 2 personer: 1450
Rum 3 personer: 1750
Rum 4 personer: 2050
Rum 5 personer: 2150

MELLANSÄSONG:

19 mars - 28 mars
1 maj - 2 juli
16 augusti - 31 oktober
1 december - 31 december

Rum 1 person: 1450
Rum 2 personer: 1600
Rum 3 personer: 1950
Rum 4 personer: 2150
Rum 5 personer: 2300

HÖGSÄSONG

10 juli - 15 augusti

Rum 1 person: 2200
Rum 2 personer: 2200
Rum 3 personer: 2200
Rum 4 personer: 2400
Rum 5 personer: 2600

Det finns åtta underbara sviter på Visby Börs.

Sviterna är i två plan med sovrum på övervåningen och vardagsrum med sovalkov, pentry och badrum på nedervåningen. Varje svit är 43 kvadratmeter stor och har plats för upp till fem personer.

Sviterna ligger runt en gemensam korridor, så vid en större fest eller aktivitet kan dörrarna öppnas och man har en hel våning att mingla på. Här finns också ett mysigt bibliotek där man kan sjunka ner i soffan och läsa en bok. Den stora festsalen S:t John ligger en trappa ner och där har vi ofta olika aktiviteter och servering.

Sviterna är helt fria från insyn och har utsikt över gränden samt vindskupor i sovrummen.

Vi har snabbt trådlöst bredband på hela hotellet och storbilds-TV i varje rum.

  • Övervåning med sovrum
  • Undervåning med vardagsrum och kök i öppen planlösning, sovalkov samt badrum
  • En stor LCD-TV
  • Gratis trådlöst nätverk
  • Möjlighet att ställa in en extrasäng
  • Totalt 43 kvadratmeter

Karlsökungen

Rummet är tillägnat Willy Wöhler som bidrog till att rädda många sällsynta växter och djur på Gotland och grundade Karlsö-reservatet som faktiskt är världens nästa äldsta naturskyddade område. Rummet har tema "Djur och Natur" - bland annat vakar en rovfågel på en av takbjälkarna.

Hela rummet är klätt i gröna satintapeter och på golvet ligger äkta mattor. Rummets möbler är från 1800-talets andra hälft och är gjorda främst i ek.

På övre plan finns två enkelsängar, vardera 105 cm bred. På nedre plan finns matplats, pentry, badrum, TV och en underbar provinsial empiresäng som är 80 cm bred och 190 cm lång. Det finns möjlighet att ställa in en extrasäng. Fönstret är mot Novgorodgränd.

Ellen och Johnnys svit

Historien om Ellen Hallwyl och Johnny är både en fin kärleksaga och en stor skandal. Hon var Sveriges första yrkesverksamma konstnärinna från en av Stockholms rikaste familjer – han en fattig student som dessutom var tolv år yngre än Ellen. Paret lät uppföra Villa Muramaris norr om Visby där Ellen jobbade mycket med sina skulpturer. I rummet finns böcker som berättar om parets turbulenta liv.

Rummet har en känsla av ett borgerligt hem från slutet av 1800-talet med vinröda satintapeter - eller kan också beskrivas som en våning i Moulin Rouge-stil med möbler av valnöt och mahogny.

På nedre plan finns en himmelsäng, matplats, pentry och badrum. Övre våningen har en dubbelsäng samt TV. Det finns möjlighet att ställa in en extra säng. Fönstren vetter mot Novgorodgränd.

Skogholms svit

Uppkallad efter den legendariske träbaronen August Skogholm och grundaren av det ursprungliga Visby Börs, ett turisthotell som öppnade i början av 1900-talet men fick stänga efter en brand 1936. Det finns många myter om baron Skogholm - en av dem är att han skulle ha ridit upp för trapporna på ett hotell i Sundsvall med sin häst.

Skogspatronens tapeter är av grön satin och en varmröd äkta matta ramar in matplatsen på nedre plan.

På nedre plan finns en stor kingsize-säng, matplats, pentry och badrum. På övre plan finns två enkelsängar, 105 cm breda, samt TV. Fönstren vetter mot Novgorodgränd.

Studentskans svit

Betty Pettersson var dotter till en sadelmakare i Visby. Hon försörjde sig som guvernant fram till 1871 då hon vid 33 års ålder blev den första kvinnan i Sverige som tog studentexamen. Året därpå fick hon med kunglig dispens tillstånd att studera på universitetet där hon blev Sveriges första kvinnliga student någonsin. Sedan blev hon också den första kvinna som anställdes vid ett statligt pojkläroverk.

Studentskans rum har en lite engelsk stil med beigerandiga satintapeter. På övre plan finns litet skrivbord, en soffa och två enkelsängar som vardera är 105 cm breda. I takfönstret sitter ugglan och vakar över allt som sker i rummet. På nedre våningen finns en säng med skinnklädda gavlar, matplats, pentry, badrum och en TV. Rummet har fönster mot Brännerigränd.

Henrik Nybers svit

Nybergs svit har en något engelsk och manlig karaktär. Temat är bilar - något som Henry Nyberg från Hellvi på nordöstra Gotland, ägnade sitt liv åt. Efter studentexamen 1896 flyttade han till USA och hamnade i bilindustrin. Två år efter flytten byggde han sin första bil och grundade en firma som i många år utvecklade och byggde fordon för privatbruk och racing. I dag är hans bilar eftertraktade samlingsobjekt. På rummet finns många böcker om moderna och gamla bilar.

Nedre plan har en enkelsäng i engelsk stil, badrum och pentry. På övre våningen finns en kingsize-dubbelsäng i engelsk barockstil med en skön tempurmadrass. Förutom ett litet matbord finns här en skön skinnfåtölj att dra framför TV:n. Fönstren vetter ut mot Novgorodgränd.

De Badande Vännerna

Sällskapet De Badande Wännerna grundades av tio män 1814 i syfte att på olika sätt göra allmännytta i Visby. Bland annat startade de Gotlands första folkskola, en sparbank och Visbys botaniska trädgård, som fortfarande finns kvar. Namnet kommer från att sällskapet badade i havet en dag per år. Idag består De Badande Vännerna av cirka 750 män och bidrar fortfarande med avsevärda belopp till olika verksamheter på Gotland.

Rummet har guldtapeter, har lite ljusare färger än de flesta andra rum och möblerna är i lite modernare rokokostil. På nedre våningen finns en himmelsäng, 105 cm bred, med skinnklädda gavlar, matplats, pentry och badrum. På övre våningen finns en dubbelsäng samt TV. Fönstren vetter ut mot Brännerigränd.

Hotelldrottningen

Wilhelmina Skogh växte upp under ganska fattiga förhållanden på Fårö och förundrades över alla de lastfartyg från fjärran länder som sökte skydd i hamnen i Fårösund. Tolv år gammal flyttade hon ensam till en avlägsen släkting i Stockholm och jobbade sig upp i restaurangbranschen från långa dagar i diskrummet till att bli en av Sveriges första kvinnliga entreprenörer inom hotell, restaurang och turism. Hon var också under en tid VD för Grand Hotel i Stockholm och lät uppföra den berömda Vinterträdgården.

Hotelldrottningens rum är mörk, murrig och en av Visby Börs mest mystikfyllda rum. Här finns två enkelsängar, vardera 105 cm breda, på övre plan, samt en TV. På nedre våningen finns två enkelsängar inramade av en himmel av brokader och frans, en matplats, pentry och badrum. Fönstren vetter mot Brännerigränd.

Prinsessan Eugénie

Prinsessan Eugenie var dotter till Oscar I och drottning Joséphine. Hon växte upp på Stockholms slott, men hade problem med lungorna och blev av sin läkare rekommenderad att "åtnjuta Gotlands goda klimat och syrerika luft". Familjen lät 1859 bygga Villa Fridhem i Västerhejde där hon tillbringade sommarmånadens med att teckna och måla. Hon var också mycket intresserad av humanitära frågor och lät bland annat uppföra olika barnhem och sjukhem både på Gotland och i Stockholm.

Rummet har guldfärgade tapeter och röd stoppning på alla möbler. På väggarna finns många tavlor med bilder och målningar på kungligheter. Nedre plan har en himmelsäng, matplats, pentry och badrum. På övre våningen finns 2 enkelsängar, vardera 105 cm breda samt TV. Fönstren vetter mot Brännerigränd.

Prisförfrågan