Om gamla Visby Börs

Visby Börs ligger i hjärtat av världsarvsstaden Visby, bara ett stenkast från Donner Plats och Almedalen. Här, i skydd av ringmuren och Visbys myllrande gränder, gömmer sig Visbys mest hemliga hotell med en helt unik inredning och atmosfär. I byggnaden från 1867 låg en gång i tiden Gotlands första turisthotell och senare den anrika biografen Röda Kvarn. Hösten 2010 byggdes biografen om till hotell och samlingsplats för kreativa själar. Sommaren 2015 startade verksamheten med åtta exklusiva sviter och en salong med en spännande kulturscen, bar och restaurang.

Om nya Visby Börs

Känslan på Visby Börs är att man kliver in i en annan tid. Bakom de tjocka ytterväggarna från medeltiden hamnar man i en miljö från sent 1800-tal. De antika möblerna är klädda med röda sammetstyger och i hela huset är golven täckta av äkta mattor från när och fjärran. I sviterna sover gästerna i himmelssängar och väggarna är tapetserade med satintapeter i guld, vinrött och smaragdgrönt.

Till hotellets stamgäster hör också de själar vars porträtt hänger på väggarna i hotellkorridoren. Här samlar vi blickar, och bli inte förvånad om du hittar dig själv i någon av dem. Vi byter plats på porträtten lite då och då – så att de inte tröttnar på varandra. I trappor och hörn plirar våra husdjur; räven, illern, örnen, grävlingen... och alla de andra små själar som vakar över oss.

En del säger att Visby Börs är som att komma hem till en greve.

Eller till familjen Addams. Det är en galen miljö som blandar gammalt med nytt, historia med de senaste tekniska inredningsdetaljerna.

Det är omöjligt att inte bli berörd.

Om moderna Visby Börs

Mitt i denna vidunderliga värld finns också den senaste utrustningen och tekniken. Vi styr ljud och ljus med en knapptryckning, här finns mixerbord, mikrofoner och förstärkare. Fiberbredband gör att vi är snabba och effektiva. För konferenser har vi manöverpaneler för att använda olika tekniska plattformar och en gigantisk teve för visuella presentationer.

Visby Börs paketerar historia med framtid.

Prisförfrågan